Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

V nouzi poznáš přítele. Já pevně věřím, že tu pomoc Ukrajincům pochopíte. Momentálně se Vám asi jen zhoršilo (s prominutím) podě.ané zdraví. Přeji Vám víc štěstí.R^:-)

1 0
možnosti
Foto

V pohodě. Stačí když si necháte postřílet pár příbuzných, tu a tam někoho znásilnit, vybombardovat dům (byt, stan... ) a budete na tom podobně. "Za odměnu" budete mít grátis ZOO, MHD, dostanete rychleji účet a pět tisíc k tomu. Zkuste, uvidíte!

7 7
možnosti
Foto

J66a97n 64Š70i49k

5. 5. 2022 13:49

Nebudu říkat fuj, i když se mi chce, protože ukazujete prstem na někoho, kdo se ze dne na den ocitl v neznámé zemi, s rozdělenou rodinou a zdaleka ne každý si měl možnost sebou vzít nějaké cennosti, aby přežil. Nežiju však Váš život a neřeším Vaše problémy, mohu si jen představit co cítíte. Přesto Vás prosím. Zkuste si i Vy představit, co musí zažívat člověk, který z jakékoliv důvodu musí náhle opustit bez podpory a prostředků svůj domov, kde zanechá v ohrožení života svého partnera. A zkuste si taky představit, jak Vaše slova bude převracet a zneužívat každý velký či malý pitomio v naší zemi. Hezký den

8 7
možnosti
Foto

Na jednu stranu rozhodně děláte dobře, že upozorňujete na byrokracii a jak vláda na lidi kašle atd., o tom žádná. Je ovšem taky třeba dívat se na to z druhé strany: většina těch lidí skutečně prchá před válkou, tedy sebrali se a s pár kufry se ocitli v cizí zemi, kde nikoho neznají, nemají sociální vazby, kontakty, nemluví zdejším jazykem, neznají naše zákony, nemají práci a musejí bydlet v bůhvíjakých špeluňkách a spoléhat se na to, co jim kdo zde milostivě dá či umožní a s čím jim pomůže, a do toho truchlí nad svými příbuznými a jsou jistě v děsivém, vykořeněném psychickém stavu, přičemž většina těchto lidí jsou matky s dětmi, tedy bez chlapa, který by na ně alespoň vydělával.

Čili je třeba chápat, že tato situace je výjimečná a jistě dočasná. Navíc my máme jistou starou, historickou zkušenost, takže po nedávném fiasku s uprchlíky z obdobných válek, ovšem z jiných zemí a s jinou barvou pleti, k nimž jsme se sakumprásk – bez výjimek – postavili, ehm, zadní partií těla, je docela fajn, že nyní to bereme trošku jinak. Že si v tom všem neprůhledném bordelu zase hromada zdejších kravaťáků nakrade tuny zlata, že toho někteří přišedší budou zneužívat (zkuste si ale udělat jakýkoli vzorek Čechů a garantuju vám, že samý Mirek Dušín to taky nebude) a že ta solidarita bude rychleji či pomaleji opadat, je věc jiná.

Vaši situaci vám nezávidím, ale tihle lidé jsou na tom mnohem hůř – sice ne fyzicky, ale po všech ostatních stránkách ano.

Aloha.

7 0
možnosti
Foto

S většinou Vámi napsaného souhlasím, jen mám trochu jiný názor na to, proč se Češi nepostavili k vítání migrantů z oblasti Sahelu a spol. stejně, jako nyní k ukrajinským válečným uprchlíkům. V drtivé většině ty statisíce běženců z roku 2015 a dalších let, vůbec nebylo ze zemí postižených nějakým válečným konfliktem, to zaprvé. Za druhé, z Ukrajiny k nám utíkají v drtivé většině ženy a děti, muži zůstali doma, aby bránili svojí zem. Na rozdíl od "mladíků", co se plavili přes Středozemní moře do Evropy, kteří místo toho, aby, když už tedy třeba i byli ze země, kde byla válka (Sýrie, Libye), své země bránili, prchali pryč a doma nechali právě bezbranné ženy a děti. A ještě jedna důležitá věc hraje roli v přístupu Čechů k uprchlíkům z Ukrajiny -, my, země které jim pomáhají nejvíce (Česko, Polsko, Slovensko), jsme vlastně jejich sousedy, my, Češi, spolu se Slovenskem jsme byli i s částí Ukrajiny ještě před pár desítkami let dokonce jeden stát. Máme k sobě kulturně, mentálně a vůbec v mnoha směrech nejblíže. Co bránilo zemím v okolí států někde v Africe, nebo na Středním východě, aby se o své sousedy také postarali, jako se i my staráme dnes o své sousedy - bratrance, Ukrajince...?

1 0
možnosti
Foto

Můžete si to zkusit.

Nechte všechno co máte doma.

Případně to můžete vyhodit do povětří - to kvůli autentičnosti války.

Odjeďte do jiné země, kde nerozumíte řeči.

Řekněte si o těch 5tisíc a zkuste s tím žít.

Sežeňte si ubytování, založte účet, najděte práci a podobně...

14 2
možnosti
Foto

A proč nepoužíváte internetové bankovnictví? Já do banky vůbec nemusím chodit.

5 0
možnosti
Foto

Kdyby Vám někdo dal plné zdraví, ale celý Váš dosavadní život by pohřbil jednou raketou, sebral by Vám úplně všechno, včetně Vašich příbuzných, musel byste utíkat do neznáma s jednou igelitkou v ruce, byl byste šťastnější než jste dnes...?

10 1
možnosti
JR

J19a53n 91R61á67ž

5. 5. 2022 11:46

Hloupé kecyRv

Přesně takové nejenom rozeštvávají společnost, ale stupňují nevraživost proti uprchlíkům, u kterých se ukazuje, že většina ani válečnými uprchlíky nejsou. Viz problémové Romy z Podkarpatské Rusy, kde o válce ví jen z televize. A odnesou to ti skuteční chudáci, co přišli díky Rusákům o domov, nemají se kam vrátit a pomoc opravdu potřebují.

8 3
možnosti
JB

J37i70r85i 32B32o56r

5. 5. 2022 11:15

Měnil byste s nimi?

10 2
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Jsem osobou se zdravotním postižením.  Vystudoval jsem Speciální pedagogiku. Zajímám se o rybaření a akvarijní ryby. Není mi lhostejné postavení lidí s tělesným a duševním postižením ve společnosti. Rád čtu Záhadu hlavolamu.

Podepisuji se jako Sumeček - akvarijní a sladkovodní ryba.

Chovám 2 Agapornise růžohrdlé. Skaláry a Bety bojovnice.

Ve svém akváriu chovám i 2 raky - raka modrého a raka modrého sp. Blue Moon.

Od roku 2019 jsem vášnivý rybář. V tomto roce jsem složil rybářské zkoušky, registoval jsem se jako člen Českého rybářské svazu a zdědil jsem rybářské vybavení po mém otci. Navázal jsem tak na historickou rodinnou tradici, kdy všichni muži v naší rodině byli rybáři.

Chytám  technikou "Na položenou" kapry v mimopstruhových revírech 421 034 - Lužnice 3. a 421 035 Lužnice 4.

Rybář - kaprař registrovaný v Jihočeském územním svazu, v místní organizaci Tábor.

Jsem "Tichý blázen", který prosedí na rybách celé hodiny,dny, měsíce a roky. Uklidňuje mne pobyt v přírodě u řeky Lužnice. Mám to i jako součást psychoterapeutického plánu konzultovaný mým psychiatrem a i mým psychologem.

Také rád sleduji tzv. mysteriózní hororry, například V Zajetí démonů, Sinister I a II.

Zde v mém blogu píšu o sociální tématech postižených, rybaření a akvaristice. 

Mám těžké deprese a ůzkosti. Trpím Smíšeným úzkostně depresivní oněmocněním a Generalizovanou úzkostnou poruchou - F 41.1 a 41.2.

Jsem Agorafobik F 40.0 - mám strach z otevřených prostor, z prostor, kde je hodně lidí (např. náměstí...)

K tomu mám kvadrusyptomatologickou Dětskou mozkovou obrnu G 80 a Šeroslepost H 53. 6.

Mám ID 1. stupně.

Každých 14 dní chodím na psychiatrii a psychoterapii

Přesto se snažím užívat života v rámci svých možností.

Klid na Duši, Sumeček

Seznam rubrik